Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Ahad, 25 Mac 2012

Lagi keganasan samseng Umno di Lembah Pantai


Sekumpulan dipercayai ahli Umno bertindak membelangkangi undang-undang apabila menangkap empat petugas culaan undi KEADILAN di kawasan parlimen Lembah Pantai.
Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 12 tengah hari semalam, ahli Umno terbabit bertindak mengepung, mengugut dan merampas kad pengenalan P Nanthakumar, M Gopal Dass, Shamsudin Yusof dan Gurmit Singh yang menjalankan bancian di kawasan itu.
Ketua sukarelawan, Mohd Affendi Abdul Ghaffar berkata, tuduhan seorang Ketua Umno dikenali sebagai ‘Ramli’ bahawa kehadiran mereka di perumahan Flet Sri Pahang, Lembah Pantai sebagai cubaan menculik kanak-kanak, adalah fitnah.
“Sedangkan kami kemukakan kepada mereka Surat Kajian Pengesahan Daftar Pengundi Kuala Lumpur 2012,” katanya ketika ditemui di perkarangan Balai Polis Jalan Travers.
Keempat mereka diambil keterangan di bawah Akta 170 Kanun Keseksaan atas dakwaan menyamar sebagai petugas awam.
Ekoran itu, katanya, laporan polis akan dibuat Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berhubung tangkapan salah  yang dilakukan ahli Umno terbabit.
Ini adalah kejadian kedua susulan penangkapan yang dilakukan oleh polis terhadap dua sukarelawan Nurul Izzah- Muhammad Hanan Asyraf Rozani dan Mohd Ridhwan Jahari pada 20 Mac lalu, semasa membanci penduduk di kawasan flat PPR Kampung Limau di Lembah Pantai.
Sementara itu, peguam yang mewakili empat yang ditahan, S Narasimhan menjelaskan, tangkapan awam tersebut adalah salah kerana sukarelawan telah mengemukakan surat perakuan tugasan.
“Culaan adalah hak kepada mana-mana parti politik. Ini memang tugas mereka untuk akses kepada sentimen pengundi.
“Bukankah pilihan raya umum ke-13 semakin hampir. Apa salah mereka?,” soalnya.
Operasi culaan pengundi Parlimen Lembah Pantai hari ini disertai kira-kira 30 sukarelawan termasuk ahli Pas yang dipecahkan kepada beberapa kumpulan bermula jam 10 pagi.
Azrin Yaakop, sukarelawan Pas dari Taman Tun Dr Ismail yang menyertai operasi memberitahu, mereka turut dihalau sekumpulan dipercayai Pemuda Umno di  Kampung Pasir, Lembah Pantai, selepas diekori sebuah kereta Honda CRV.
“Selepas culaan dibuat di tiga buah rumah, kami diberi amaran oleh pemandu kereta itu untuk segera beredar dari kawasan tersebut,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan