Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 24 Januari 2012

kisah samseng melayu jalan kebun dan kutukan masyarakat antarabangsa

wafaq-harimau
Bak sudah jadi suatu fenomena hari ini anak2 bangsa Melayu berlumba mahu menunjukkan kepak mereka dan bagai sudah sebati..mereka mahu menunjukkan kejantanan mereka dimana2 sahaja.
Kemana sajalah tahap samseng anak Melayu ini yang cuma terpekik terlolong tapi tiada apa yang hendak dibanggakan pada dirinya.Punya cukup ilmukah didada atau sudah khatamkah apa yang sepatutnya dipelajari..? Mungkinkah samseng Melayu ini ibarat tin kosong..ditendang berbunyi kuat tapi isi dalamnya tiada apa..
Kenapa mahu berlumba menunjukkan pengaruh dan kehebatan diri..bila kita punya banyak lagi perkara yang harus diberi perhatian.Dah kedepankah kita dari segala segi termasuk ekonomi berbanding bangsa lain di bumi tercinta ini.Banggakah dengan gelaran samseng walaupun terpaksa menumpahkan darah bangsa sendiri dek kerana kerakusan nafsu dan tamakkan kuasa.
Kalau benar mahu jadi samseng..jadilah mereka yang punya kekuatan lahiriah seperti ekonomi dan kukuhnya persaudaraan seagama dan sebangsa.Jangan hanya mahu menunjukkan kejantanan pada saudara seagama hingga ditertawakan oleh mereka yang bukan berkongsi budaya yang sama.Dah punya kekuatankah kita untuk berlagak angkuh dihadapan orang ramai.Banggakah dengan gelaran dan pangkat yang dikejar..dan bukan kerana matlamat sebenar dalam perjuangan.
Bangunlah kita bangsa Melayu..keluarkan minda kita dari pemikiran lapuk dan kuno bangsa ini..yang hanya percaya..bilangan yang ramai dan nama yang besar sudah membolehkan kita berdiri sama tinggi dengan puak lain.Hingga kita melupakan perkara yang lebih penting..iaitu kekuatan ummah..kekuatan ekonomi dan pemikiran yang kreatif.Jangan hanya bangga dengan riak muka yang penuh angkuh dan takbur..tetapi batinnya bagaikan bekas yang kosong.
(In perjuangan)


Buruk perangai budak gemok badak sumbu ni.....! sidang redaksi malay merdeka membuka ruang kepada seluruh masyarakat malaysia untuk kutuk habis- habisan sikap biadap dan bangang budak sengal gemok ni! 
 Kuat tido...

Lelaki Paling Glamour Minggu Ini

Muka ini mendapat tempat di dada-dada akhbar seluruh Malaya minggu ini. Seluruh orang Jalan Kebun kenal mamat ini. 13 Januari yang lepas mamat ini baru mencecah 27 tahun. Muda lagi...
muka-muka penghasut dan kaki pemberontak Jalan Kebun..mereka melindungi samseng?


(gambar atas dari kiri: Abdul Manan Kasmuri..(AJK Umno Bahagian Kota Raja), Kamarul Ariffin Kainin (Tim. Ketua Umno Bahagian Kota Raja) Abd Buang Basir (Setiausaha Umno cawangan Jln Kebun)

budak gemok macam....b*b* yang berlagak samseng tahi kucing nampaknya ramai orang yang backing!Tiada ulasan:

Catat Ulasan