Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Ahad, 8 Januari 2012

Hassan Ali sudah tahu akan dipecat

Pemecatan Hassan Ali sudah dijangkakan. Keceluparan melampau Hassan Ali gagal membendung kesabaran AJK pusat PAS. Menyedari 'game' Hassan Ali diremote oleh Umno, Pas cuba mengelak dari perangkap Umno dan tidak sempat mentarbiah Hassan. Desakan PKR agar kebaculan Hassan segera dibendung membuatkan PAS berpatah arang.
Hassan Ali sebagai ADUN yang terlampau membuatkan PAS hilang stim dan berahi terhadapnya.
Kemana Hassan Ali selepas ini?
Seperti Zulkifli Nordin, Hassan mempunyai taktik yang sama. Tidak hairan jika selepas ini beliau akan mengishtiharkan dirinya sebagai Adun mesra Umno sepertimana adun-adun bacul sebelumnya sebagai baruah rasmi Umno.
Hassan mungkin terliur kerusi MB yang dicitakan. Namun bak kata pepatah jika bini pertama tak syok lagi..bini kedua lebih sedap!
Siapa tahu habuan yang bakal atau sudah menanti Hassan Ali?....sebab itu beliau mengumumkan  rela dipecat sebelumnya. Zulkifli Nordin dan janda-janda PKR/PR yang sudah mesra Umno pasti lebih mengetahui.
Mungkin juga Hassan tidak sangka keputusan pemecatan beliau oleh PAS begitu drastik kerana jangkaannya masih banyak lagi game yang belum terlaksana..sebab itu beliau sedih..
Bosan dengan game bodoh Hassan Ali, Pas sudah tidak mampu menanggung liability itu.
Bagaimana kedudukannya sebagai Exco Kerajaan Selangor?
Pas Selangor dan Kerajaan Selangor sudah standby keadaan itu sebenarnya sejak keceluparan dan kesongsangan Hassan Ali disedari dan terserlah. Apatah lagi sejak mood Hassan Ali condong kepada Umno dan beberapa bulan yang lalu juga sudah dihidu nafsu Hassan. Malah dikatakan Hassan Ali sering terlewat menghadiri taklimat kerajaan negeri membuatkan belaiu sering  kecelaruan punca arah.
Tidak rugi memecat Hassan Ali dan tidak juga untung menyimpan Hassan Ali.
Hassan Ali mengkin lebih sesuai bersama Perkasa, Pekida..Kimma.. atau mana-mana NGOK-NGOK yang perlukan khidmat pakar celupar ini.

Malay Merdeka:sejibik macam Zulkifli Nordeng

Tiada ulasan:

Catat Ulasan