Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 30 Disember 2011

Sah! Kerajaan Selangor tipu bayi baru lahirSejak tersiar entry terdahulu mengenai pendaftaran semula tabung warisan anak selangor atau tawas..sidang redaksi  Malaymerdeka menerima banyak email dari orang ramai respon menegenai perkara tersebut. E-mail tersebut rata-rata melahirkan kekesalan dengan janji palsu Kerajaan Selangor dan mempersoalkan iaitu  setelah lebih tiga tahun pemerintahan, Kerajaan PR.telah membohongi bayi yang baru lahir warga selangor.
Memang tidak dinafikan pengirim email amat dukacita anak  mereka yang berumur tiga tahun masih belum menerima akaun tabung yang dijanjikan walaupun pendaftaran kepada tabung berkenaan dilakukan sejak bayi baru dilahirkan. Apa yang diterima hanya kad pengesahan pendaftaran TAWAS dan keahlian tawas sahaja.
Mereka menghubungi Yayasan Warisan Anak selangor yang sentiasa memberikan jawapan pengurusan pembukaan akaun tabung dalam proses.


bila sijil akaun bank ahli akan diberi
 ·  · pada 23hb November pukul 4.02 ptg ·  ·  ·  · pada 25hb Oktober pukul 2.23 ptg · 
  • Dzulkifli B Isa Dzul sukakan ini.
    • Nor Ziewati sy nk tnya,bila saya semak online utk tahu status permohonan,dia ckp saya perlu hantar dokumen cop pengesahan mastautin taraf mastautin dengan segera..dimanakah bleh sy dpt borang tersebut?plis feedback cpt!Salam ... anak saya lahir pada tahun 2008 dan telah BERJAYA mendapat kad Si Manja TAWAS.. tapi sampai sekarang masih belum mendapat tabung simpanan Rm100 seperti yang dijanjikan ...
 ·  · pada 28hb September pukul 2.00 ptg · 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan