Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 5 Disember 2011

kenapa China makan babi


"Saya suka mencadangkan, atas soal ketelusan, supaya PAS memasukkan undang-undang Hudud dan pelaksanaannya, dalam manifesto pilihan raya mereka.NONE

Presiden Mca sekutu nombor wahid umno, Chua Soi Lek hina Islam lagi. China kapir makan babi ini mencabar hukum hudud. Namun Umno terusan jadi dayus.

MCA cabar PAS masukkan hukum hudud di manifesto
-malaysia kini
PAS perlu memasukkan undang-undang Hudud dalam manisfesto pilihan rayanya dan menjadikannya satu agenda bersama bagi Pakatan Rakyat pada pilihan raya umum akan datang, lengkap dengan butiran mengenainya, kata Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.
"Memandangkan mereka sentiasa kata mereka tidak pernah merujuk rakan dalam Pakatan, jadi saya cadangkan dalam forum ini supaya ia dijadikan agenda bersama pembangkang," katanya dalam forum bertajuk "Hudud: Implikasi ke Atas Orang Bukan Islam di Malaysia anjuran Institut Analisis Strategik dan Penyeldidikan Dasar (INSAP), di Kuala Lumpur.
Walaupun PAS meyakinkan orang ramai bahawa undang-undang Hudud tidak akan menjejaskan masyarakat bukan Islam tetapi sebagai rakyat Malaysia, Dr Chua berkata ia akan memberi kesan kepada semua orang sama ada Islam atau bukan Islam.
Antara anggota panel dalam forum itu ialah Presiden International Movement For a Just World (JUST) Prof Dr Chandra Muzaffar dan Penasihat Agama kepada Menteri Besar Terengganu, Mohd Kamal Saidin.
- Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan