Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 24 Disember 2011

Hassan ali terdesak dan mohon maaf kepada pas

Setelah ditempelak semula oleh setiausaha Pas Mustafa Ali, Hassan Ali memohon maaf kepada Pas ataas tegurannya terhadap negara berkebajikan. Tanpa sebarang ulasan Hassan Ali kelihatan amat tersepit dengan perangkap umno ini. Hassan hanya menyatakan pernyataan maafnya dan mengkui keteerlaluan dalam k5ritikan te3rebut.
Sebagai AJK Pusat Pas, Hassan dilihat sebagai seorang yang tidak bertanggungjawab atas kritikan tersebut dan hanya mementingkan diri tanpa mengira sensitiviti ahli pas sebagaiana telah diputuskan oleh muktamar.
Hassan Ali mempunyai kes-kes kontroversi dan kerap melukakan hati PAS. Sewajarnya Hassan tidak perlu dipeduli lagi...hanya mendatangkan masaalah dan kekeruhan.
Jika dia benar0benar ikhlas kenapa menggunakan media musuh dalam memberikan sebarang komen dan kritik? Kenapa dia sering dijemput oleh TV3?
Jawabnya..boleh blahlah..Hassan Ali.....kah..kah..kah...jowo sembrono....
untuk mengcoolkan Hassan....Hassan  kena tambah bini lagi cukupkan qouta....agar sentiasa sibuk dengan bini-bininya....kah..kah..kah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan