Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Khamis, 10 November 2011

Shahrizat lembu


Menteri jaga perempuan dan budak-budak Shahrizat Jalil kini dikenali sebagai Shahrizat lembu. Ini kerana dia terlibat bela lembu. Macam-macam cerita macamana projek lembu yang diusahakannya gagal. Bagi rakyat menganggap ianya gagal. Bagi shahrizat ia tak gagal kerana berjaya rembat duit kerajaan iaitu duit rakyat.
Shahrizat anggap rakyat lembu.
Menteri yang jaga kebun dan ladang memanglah asal dari kawasan sawah. Cuma dia tak melalak macam katak yang panggil hujan, tapi dia pandai mengelak macam ibrahim katak .kalau tak rakyat tak tahu mana satu penyanyi Noh hujan. Menteri ini suka hasil dari lembu terutama tahi lembu sebab tu dia cari orang yang seiras lembu, badan macam lembu untuk buat projek lembu. Bezanya tidak dibuat projek di Menggelembu.
Shahrizat tak pandai bela lembu tapi pandai jual lembu.Dia jual lembu kepada restoran yang sajikan daging lembu yang keluarganya usahakan. Sebab tu dia kata kenapa dia layak dapat projek lembu? alasannya sebab keluarganya kerja kuat. Lagipun itu arahan dari Umno dan dia sebagai Ketua wanita Umno katanya lagi.
Shahrizat berang dan malu sebab ada wanita macam Zuraida Kamarudin(Ketua Perempuan PKR) yang kutuk keluarga dia. Tapi Shahrizat tak malu sebab rembat duit berjuta-juta dan malukan Wanita Umno.
Lembu punya susu sapi dapat nama...apa maknanya tur..siapa lembu?...siapa sapi?

projek lembu shahrizat bernilai 250 juta ringgit
yang hanya menghasilkan 8,000 lembu.
 Biasanya dipasaran lembu berharga rm3000 seekor
jika jual semua lembu boleh dapat 24 juta ringgit
ada lagi lebih dari 226 juta ringgit 

dengan belanja 250 juta ringgit ini
bermakna 8,000 ekor lembu berharga lebih dari 30,000 ringgit saekor
ini lembu luarbiasa. 
Shahrizat punya lembu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan