Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 4 Oktober 2011

PAK LAH AKUI ISLAM HADARI TIDAK BERJAYA KERANA SIKAP ORANG UMNO SENDIRI

Tun Abdullah Ahmad Badawi berkata   segelintir orang Umno sendiri menjadi punca konsep Islam Hadhari yang diperkenalkannya tidak mendapat sambutan di Malaysia.
Abdullah juga berkata terdapat segelintir ahli Umno yang turut menggunakan kaedah sama seperti PAS untuk memburukkan konsep Islam Hadhari kepada rakyat.
“Masalahnya apabila kita buat promosi Islam Hadhari... PAS tidak setuju sebab mereka kata Islam hanya satu dan mereka berceramah di merata tempat untuk tolak Islam Hadhari, kemudian ada juga ahli Umno sendiri yang ikut cara PAS berceramah isu Islam Hadhari,” katanya pada sidang media selepas  merasmikan forum “Keamanan dan Keselamatan-Perspektif Islam” di Institut Diplomasi dan Hubungan Luar Negeri (IDFR) diKUala Lumpur.
 Islam Hadhari “ditenggelamkan” dengan konsep Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan yang diperkenalkan Datuk Seri Najib Razak selepas mengambil alih pentadbiran negara, Abdullah berkata, “ia masih diteruskan walaupun konsep baru dibentuk.”
Abdullah memperkenalkan konsep Islam Hadhari pada 2003.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan