Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 18 Jun 2011

YUSOF HASLAM berjaya gunakan pekida

Lu abang long ka, ayahanda ka, gua punya wang, KL ini gua pegang."
Ini antara dialog yang digunakan oleh watak jahat utama Shark (lakonan Syamsul).
Baru empat hari ditayangkan, KL Gangster sudah pun meraih kutipan sebanyak RM6.2 juta,secara tidak rasmi ianya bakal memecah panggung 'box office".Pekida dilaporkan mahu menyaman Syamsul kerana watak-watak dalam filem genre aksi itu menggunakan perkataan seperti "abang long" dan "ayahanda"yang dikatakan ada kena mengena dengan Pekida.


Tercetusnya kononnya kontroversi Pekida ini telah melonjakkan kutipan KL Gangster.Datuk Yusof Haslam dan Pekida ...
cuba perhatikan (dalam gambar) wajah wakil Pekida ini..ada muka pendakwah ke..ada muka yang sepatutnya berlakon sebagai pelakon tambahan dalam kedua filem samseng tersebut..


Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (Pekida) - NGO Melayu-Islam  sering dianggap sebagai kumpulan samseng "tiga line".


Samada disedari atau tidak promosi atau kontroversi sebegini adalah mainan biasa bagi menguasai
pasaran..Ini ternyata kerana kedua-dua filem 'KL gangster' terbitan SKOP Production dimiliki oleh Yusof Haslam dan filem 'Kongsi" terbitan David Teoh, mereka berdua bijak dalam mengatur strategi pasaran.
Tidak mustahil jika mereka telah berpakat dengan Pekida untuk melakukan sesuatu bagi memanaskan pasaran filem mereka.
Pekida juga memang ada hubungan dengan golongan  artis.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan