Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 9 April 2011

Hishamudin tak mahu jawab kenapa Datuk T masih bebas

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein berselindung di sebalik mahkamah untuk mengelak daripada menjawab kepada  gandingan Datuk T terlepas daripada tindakan undang-undang selepas menayangkan video lucah menfitnah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hishamuddin yang juga Naib Presiden Umno dilaporkan sudah memulakan tindakan menyaman Anwar kerana mengaitkan beliau dan institusi polis dalam penayangan video lucah di Carcosa Seri Negara 21 Mac lalu.

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat,  N.Surendran berkata tindakan saman itu tidak akan menjelaskan kenapa polis dan Hishamuddin sendiri membiarkan penayangan video lucah berkenaan dengan sewenang-wenangan setelah tiga Datuk T sendiri mengaku mendalanginya.

Datuk T  merangkumi bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Tamby Chik, ahli perniagaan, Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim.

" Kita kena ingat dalang kes ini ialah Tan Sri Rahim Tamby Chik dan beliau ini jelasnya adalah orang upahan Umno. Hishamuddin patut jawab itu. Apakah tindakan yang diambil  terhadap individu berkenaan ?,” kata Surendran.    

" Sepatutnya (Hishamuddin) kena terima kritikan dan bukannya menggunakan undang-undang untuk menyerang (Anwar). Walau bagaimanapun, Datuk Seri Anwar Ibrahim sedia untuk menemui Hishamuddin di mahkamah,’ tambah beliau.   

Anwar sebelum ini membidas  Perdana Menteri Najib Razak dan Hishamuddin serta badan polis kerana membenarkan penayangan video berkenaan oleh tiga individu berkenaan semata-mata untuk menfitnahnya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan