Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 5 Februari 2011

SUHAIMI SAFIE DALAM PERHATIAN UMNO


Usahlah terperanjat apabila Adun Sri Muda Suhaimi Shafie akan dihadapkan mahkamah pada Isnin nanti.
Apatah lagi beliau akan didakwa dibawah akta hasutan.

Ini adalah taktik kotor UMNO/BN untuk menjinakkan Suhaimi yang dianggap sebagai politikus muda yang berpotensi. Suhaimi memang seorang adun yang berkarisma dan berkhidmat cemerlang. Beliau adalah golongan yang agresif sejak bersama dengan Ezam M.Nor. Malah Suhaimi juga agak rapat dengan Ezam semasa menggerakkan reformasi.

Dengan memberikan tekanan kepada suhaimi dipercayai beliau akan lembut dan berpaling tadah sebagaimana taktik yang sama digunakan terhadap timbalan menteri pulau pinang dahulu.dan beberapa ahli PKR sebelum ini.

Bermula dengan menggertak suhaimi dengan kes pasir menggunakan SPRM dan kini beliau cuba dikenakan
menggunakan akta hasutan yang mana dipercayai berpotensi untuk mensabitkan kesalahan yang agak sukar peluang membela diri.

Beberapa kes sebelum ini UMNO telah berhasil  berjaya menjinakkan anggota PKR untuk berpaling tadah.dengan menggunakan tekanan seperti itu. Setidak-tidaknya boleh 'deal".

Suhaimi harus dibantu untuk terus keras kepala kerana beliau adalah tenaga muda penggerak PKR.

 Jika disabit kesalahan maknya kerusi dun tersebut bakal kosong...DUN sri Muda adalah lubok BN bertahun-tahun sebelumnya. Bila DUN tersebut dapat ditawan semula maka Parlimen Kota Raja adalah dalam tangan.

Maka apa carapun Suhaimi harus disokong sepenuhnya.

-Melayu-malaymerdeka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan