Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 18 Februari 2011

ANWAR SETUJU MAHATHIR OK POLIS KATA TIDAKBekas Ketua Polis Negara Tun Mohd Haniff Omar hari ini mengakui Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah mencadangkan kepadanya supaya Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dimansuhkan. 

“Anwar kata kita harus mansuhkan ISA, Dr Mahathir kata OK.

“Tapi saya minta mereka untuk mempertimbangkan cadangan itu dengan berkata ia hanya membabitkan soal keselamatan negara,” katanya pada Forum Cabaran Semasa Demokrasi dan Perlembagaan Ke Arah Pencapaian Wawasan 2020.

Tindakan Haniff mengiakan kenyataan Tun Dr Mahathir bahawa beliau tidak pernah mengarahkan penangkapan pembangkang secara beramai-ramai di bawah Ops Lalang dibidas Pengarah Suara Anak Malaysia (SUARAM), Dr Kua Kia Soong, sebelum ini.

Menurut Kia Song, kenyataan Mahathir itu hanya akan mendedahkan lebih banyak kebenaran ketika insiden itu. 

Hanif juga berkata yang beliau pernah menemui Dr Mahathir pada tahun 1987 bersama Pengarah Cawangan Khas, Tan Sri Rahim Noor akan keperluan untuk melakukan tangkapan besar-besaran 

Malah cubaan mantan perdana menteri itu menyalahkan pihak polis di atas penangkapan 106 orang menggunakan akta zalim ISA hanya memakan dirinya. 

Pakar Perlembagaan Prof. Dr Abdul Aziz Bari berkata, kenyataan Mahathir itu sebagai bertentangan dengan fakta yang dilihat semua pihak serta tak boleh dipercayai.


melayu berkata:
kenapa beria-ia benar mahathir nie...
seolah olah semasa pemerintahannya beliau seorang yang suci..
yang tak baik tu kerja orang lain...
memali kerja musa hitam..
isa kerja polis..
mahathir????????
mesti ada udang disebalik batu..
tunggu dan perhati....
pasti ada agendanya..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan