Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 3 Januari 2011

gobala dipecat dari PKR, Jeffery Kitingan keluar PKR

Anggota Palimen Padang Serai N.Gobalakrishnan (kanan) ketika sidang media mengenai pemecatannya daripada Parti Keadilan Rakyat(PKR) di pejabatnya di Kulim, Kedah pada Ahad. fotoBERNAMA
 Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan yang sebelum ini mengkritik kepimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR), sekali lagi mencetuskan kontroversi melibatkan PKR Padang Serai yang diketuainya.
Ini kerana Gobalakrishnan dan Naib Pengerusinya, Johari Ismail masing-masing mendakwa telah mengadakan satu mesyuarat dengan ahli-ahli jawatankuasa pada masa sama.
Sambil mendakwa Gobalakrishnan berbohong, Johari berkata, dia telah bermesyuarat dengan 15 ahli jawatankuasa lain bagi mengadakan Mesyuarat Agung Luar Biasa (EGM) untuk meluluskan undi tidak percaya terhadap Gobalakrishnan.
Namun, Gobalakrishnan mendakwa Johari tidak mempunyai korum secukupnya untuk mengadakan mesyuarat memandangkan beliau sendiri mempengerusikan mesyuarat bahagian dengan 18 ahli jawatankuasa lain pada masa sama.
"Secara keseluruhannya, terdapat 15 ahli jawatankuasa yang dipilih dan lima pula dilantik selain pengerusi, timbalan pengerusi, naib pengerusi, setiausaha, bendahari dan ketua penerangan," kata Gobalakrishnan.
"Bagaimana 16 ahli jawatankuasa boleh bermesyuarat di sebuah hotel di Lunas dari 5 petang hingga 6.30 petang ketika saya mengadakan mesyuarat bahagian dengan 18 ahli jawatankuasa di pejabat bahagian di Padang Serai pada masa sama," soalnya lagi.
Sementara itu, apabila diberitahu apa yang telah dikatakan Gobalakrishnan, Johari mendakwa Ahli Parlimen Padang Serai itu berbohong.
Menurut Johari, selain ahli jawatankuasa, kira-kira 150 ahli termasuk anggota Majlis Perbandaran dan pemimpin komuniti menghadiri mesyuarat tersebut di Lunas.
Katanya, ahli jawatankuasa akan memaklumkan kepada pengerusi parti negeri dan setiausaha agung mengenai meyuarat itu dan tindakan susulan untuk mengadakan EGM dalam tempoh dua minggu.
Johari menambah, pihaknya juga akan mengeluarkan satu kenyataan untuk menjelaskan seramai 4,000 ahli tidak menyokong atau bersetuju dengan tindakan Gobalakrishnan.
"Apa saja yang dilakukannya (Gobalakrishnan) kini adalah untuk agenda peribadi dan tidak melibatkan parti bahagian," katanya yang menyokong penuh kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Johari berkata mereka yang menghadiri mesyuarat itu turut menasihati Gobalakrishnan bahawa beliau sepatutnya meletakkan jawatan daripada parti itu sekiranya beliau tidak patuh kepada polisi atau kepimpinan Anwar.
"Itu antara tindakan logik untuk dilakukan dalam mana-mana organisasi," kata Johari.
Terdahulu, Gobalakrishnan mengeluarkan satu kenyataan media memberitahu beberapa pemimpin cuba menyingkirkannya daripada parti itu.
Sementara itu di Sabah, Bekas Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Dr Jeffrey Kitingan telah keluar daripada parti itu.
Menurut beberapa sumber, Dr Jeffrey telah menghantar surat peletakan jawatan kepada Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail pada 1 Januari lalu.
Dr Jeffrey bagaimanapun tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan sebarang komen pada Ahad.
Namun menurut seorang sumber yang rapat dengan beliau memberitahu pengasas Barisan Bersatu Borneo (UBF) itu merasakan sambutan tahun baru bukan masa sesuai baginya untuk keluar daripada parti itu.
Ia adalah hari pertama memasuki tahun baru, era baru, menurut sumber itu.
Dr Kitingan terdahulu merasmikan pembentukan UBF yang dianggap sebagai 'Kuasa Ketiga' dan alternatif kepada Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat.
Pembentukan itu dilihat sebagai satu platform untuk memperjuangkan hak dan keadilan bagi penduduk Sabah dan Sarawak seperti yang termaktub dalam Perjanjian Malaysia 1963.
Katanya, meskipun negeri-negeri di Kepulauan Borneo kaya dengan sumber semulajadi, ia masih kekal antara rantau termiskin di negara ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan