Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 13 Julai 2010

Zul Nordin bodek PKR

 Ahli Parlimen Bebas dari Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin membidas Kementerian Dalam Negeri (KDN) kerana menggunakan undang-undang untuk menyekat penerbitan Suara Keadilan dengan tidak memperbaharui permit lidah rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.
Menurut beliau, tindakan menggantung atau membatalkan permit penerbitan akhbar berkenaan merupakan satu penganiayaan kepada golongan pekerja yang mungkin tidak terlibat dalam pembohongan atau penipuan yang berlaku.
"Menggantung atau membatalkan permit sesuatu penerbitan akan menyebabkan ramai orang teraniaya termasuk para pekerja dan kakitangan yang mungkin tidak terbabit bersekongkol dengan pembohongan atau penipuan," katanya di sini, Selasa.
Menerusi entri terbarunya dalam blog zul4kulim.blogspot.com, bekas ahli Parlimen PKR itu berkata, KDN seharusnya tidak mengenakan tindakan secara keseluruhan kepada penerbitan tersebut sabaliknya hanya kepada pihak yang berkaitan.
"Pada pendapat saya sekiranya benar akhbar tersebut melakukan pembohongan atau penipuan, tindakan hendaklah diambil terhadap editornya, penulisnya ataupun wartawan yang terlibat, bukan dengan menggantung atau membatalkan permit penerbitan tersebut.
"Kalau setelah siasatan oleh pihak berkuasa ataupun polis dibuat, didapati ada kes untuk diambil tindakan atas pembohongan atau penipuan oleh akhbar tersebut, maka tindakan pertuduhan jenayah atau yang bersesuaian hendaklah diambil terhadap editornya (kerana menyiarkannya), penulisnya (kerana menulisnya)," katanya.
Jelas beliau lagi, kaedah berkenaan akan memberi pengajaran kepada pihak editorial penerbitan itu supaya lebih beretika dan amanah dalam menyiarkan berita.
"Kecuali sekiranya sudah terbukti sesuatu penerbitan itu memang menjadikan pembohongan dan penipuan suatu kelaziman penerbitan mereka dan setelah diberi amaran dan peringatan berulang kali, maka barulah pihak kementerian menimbang untuk menggantung atau membatalkan permit setelah mereka diberi peluang untuk membela diri," katanya.-(Sumber Mso)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan