Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Khamis, 1 Julai 2010

Tim. Menteri gelabah

Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) nyata tidak berpuas hati dengan jawapan yang diberikan oleh Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim di Dewan Rakyat hari ini apabila bertanyakan soalan berhubung masa depan Proton dan rakan strategiknya.

"Ini adalah jawapan paling teruk di parlimen sepanjang dua tahun saya menjadi ahli parlimen,” katanya dalam mikro blog Twitter.

Pan
dangan Khairy itu disokong oleh Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara).

"Heh, KJ, Donald telah memberi jawapannya berhubung Proton di parlimen! Apa pandangan anda?” soal ahli parlimen pembangkang itu menerusi tweetnya sendiri.

Semasa sesi soalan, Khairy (kiri) ingin mendapat penjelasan berhubung strategi kerajaan dalam mencari rakan kongsi asing untuk syarikat kereta nasional Proton dan sama ada ia akan membabitkan pemilikan ekuiti asing.

Jawapan yang diberikan Lim bukan sahaja ringkas tetapi langsung tidak menjawap apa yang disoalkan.

"Kerajaan akan memastikan Proton lebih berdaya saing,” kata Lim yang jelas cuba menjawap soalan itu.

Khairy yang nyata tidak berpuas hati berkata ia adalah jawapan parlimen yang paling teruk dalam dua tahun beliau menjadi ahli parlimen.

“Kementerian Kewangan ingat pertanyaan MP ni main-main dan boleh bagi jawapan ala lepas batuk ditangga? Sia-sia saja baca laporan kewangan Proton,” katanya dalam Twiteer.

Bagaimanapun, menurut Khairy beliau tidak menyalahkan timbalan menteri itu tetapi mempersalahkan kementeriannya kerana tidak membekalkan Lim (atas, kanan) yang baru dilantik dengan maklumat yang tepat.

Abdullah Sani (PKR-Hulu Langat) kemudiannya bangkit dan ingin tahu jumlah kereta Proton yang dihasilkan sejak beroperasi 25 tahun lalu dan statik kereta Proton yang dieksport.

Sekali lagi, Lim yang tidak bersedia mengakui beliau tidak mempunyai perangkaan itu dan berkata akan memberikan jawapan bertulis kemudian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan