Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Isnin, 28 Jun 2010

Ibrahim Ali tak puas hati

Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas, Tok Braghim Ali terus-terusan berkeras kepala dan bengkeng terhadap ketua anak muda Umno Khairy Jamaluddin.

Saling berbalaas kenyataan mencerca dan mengutuk menggambarkan pemimpin yang berada pada tahap bawah rendah akal. Khairy mengolah gelarannya kepada Ibrahim Ali sebagai gedebe politik dari jaguh kampung.

Ibraghim Ali pintas menerima gelaran tersebut dengan kebanggaan menafsirkan bahawa beliau seorang berani dan pejuang bangsa kononnya. Sebaliknya menempelak Khairy menjual bangsa sendiri.

Berlanjutan pada hari ini Ibrahim Ali memberikan gelaran 'cacamerba'  terhadap tokoh anak muda Umno Khairy Jamaluddin.

Menurut portal  Mstar online, Ibrahim Ali menyatakan demikian melalui khidmat pesanan ringkas sms kepada media tersebut hari ini.

Nyatanya Ibrahim Ali cuba mencuri perhatian dan populariti  asas tapak demi menghadapi pilihanraya akan datang.
Belum ada ketentuan lambang parti yang akan memayunginya nanti sedangkan status bebas tidak menjamin keselesaan.

Khairy harus terus berkokok dan bersabung demi masa depan politiknya yang kian pudar dan semakin suam.

Dua orang perwira melayu ini berjuang tanpa senjata  yang membingungkan pengarak dan pengompang melayu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan