Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 22 Mei 2010

Senator Ezam naik tochang

Ahli Dewan Negara, Senator Mohamad Ezam Mohd Nor berkata, tanpa persetujuan Dewan Undangan Negeri Selangor, Abdul Khalid tidak mempunyai kuasa mengarahkan Selcat menyiasat perkara itu. 

“Hanya polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang bertanggungjawab terhadap kes seperti ini, bukannya Selcat yang seharus dipertanggungjawabkan menyiasat kes berkenaan. 

“Mengikut Artikel 145 Perlembagaan Persekutuan, hanya Polis dan SPRM diperuntukkan melaksanakan tugas itu di bawah seliaan pendakwaan Peguam Negara,” katanya dalam kenyataan media , semalam. Tindakan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengarahkan Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat) menyiasat amalan rasuah dan penyelewengan isu pasir dianggap tidak telus kerana berniat melindungi pihak tertentu. 


Tu dia...ezam kotak bersuara sebagai ahli dewan negara..
kadok dah naik junjung...
dah naik tochang dah....
senator yang bebal dan bisu pasal judi...


Awas mat kotak ini perlu bersuara seganas-ganasnya ...
jawatan timbalan menteri  menanti ...


Khalid Ibrahim tiada kuasa..yang ada kuasa Senator Ezam kotak..


___________________________________________________

Datuk Bandar diarah bayar RM750,000 kerana ubah arca

ARCA hasil rekaan Syed Ahmad Jamal di Jalan Kampung Atap, Kuala Lumpur yang didakwa telah diubahsuai oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur.


KUALA LUMPUR - Datuk Bandar Kuala Lumpur diarah oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di sini semalam membayar ganti rugi kepada seniman negara, Datuk Syed Ahmad Jamal Syed Jamil Sahil (gambar) RM750,000 kerana melakukan pengubahsuaian terhadap satu arca tanpa kebenaran seniman itu.
Hakim Datuk Azhar Mohamed juga memerintahkan Datuk Bandar membayar kos undang-undang dan faedah lapan peratus setahun dari tarikh saman itu difailkan pada 2003 sehingga selesai pembayaran.
Beliau juga membenarkan permohonan Syed Ahmad Jamal untuk perintah deklarasi yang beliau boleh mencipta arcanya Puncak Purnama/Lunar Peaks di mana-mana tempat lain.Tiada ulasan:

Catat Ulasan