Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Jumaat, 28 Mei 2010

Negara Malaysia - gerombolan punya

Negara Malaysia milik gerombolan....
ikut suka nak buat apa...
dulu singapura kena jual oleh Tunku
kini pewaris umno ....
dari tanjung pagar ke bukit timah dan akhirnya kewoodlands...
asasnya laluan keretapi KTMB membelah dua negara singapura. (dari woodland ke keppel)
pasir dan air semenanjung dah lama mengalir ke Singapura
Ruang udara pun suka-suka Singapore terjah..
Pemimpin Umno tetap buat pekak badak...
boleh kata tak rugi apa-apa..
Mahathir pun  kata banyak yang tak settle lagi..
Blok minyak..pergi ke Brunei,,
apa lagi?....
Habis..hancurs harta milik negara!
Inilah pemimpin UMNO.. judi..judi bawa untung!
Malaysia akan muflis kata menteri bekas orang MAS...
Dulu masa ditangannya MAS pun nak bangkrap jugak...
kini subsidi nak ditarik balik..
membebankan rakyat tak habis-habis...
itulah akibat kebangangan sebahagian rakyat malaysia
beri undi kat umno tu buat apa...?
tengok sekarang minyak naik naik lagi...kenaikan sehingga 15 sen seliter..apa ke jadah nya!

Kalau enjin jet pun boleh lesap inikan pula tanah TUDM di Sungei besi yang dikhabarkan akan di....?KOTA BARU, 28 Mei — Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) mahu mendedahkan pemberian satu kontrak bernilai RM400 juta, sebahagian projek pembangunan Pangkalan Udara Sungai Besi sebagai hab komersial, secara runding terus kepada syarikat kenalan perdana menteri.
Ketuanya Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, beliau mahu membuat pendedahan itu hari ini bagi menunjukkan ‘ketelusan’ urus tadbir kerajaan pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
“Saya akan mendedahkan siapa yang memperoleh projek RM400 juta ini, projek pembangunan semula kawasan Pengkalan Udara Sungai Besi, Kuala Lumpur,” katanya malam tadi.
Bagaimanapun sebelum ini Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi telah menafikan laporan media bahawa Pangkalan Udara Sungai Besi milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) akan dibangunkan sebagai hab komersial.
Laporan Suara Keadilan edisi terbaru mendakwa pangkalan udara itu telah diserahkan kepada Kementerian Pertahanan untuk dibangunkan oleh 1Malaysia Development Berhad untuk dibangunkan dengan projek komersial berbilion ringgit.
Beberapa hari kemudian pada 17 Mei lalu, Panglima TUDM Jen Datuk Seri Rodzali Daud berkata walaupun kerajaan tidak bercadang memindahkan Pangkalan Udara Sungai Besi bagi membangunkannya sebagai hab komersil, tetapi ia sedia berpindah untuk tujuan tersebut.
Beliau berkata dengan pemindahan itu, ia akan membolehkan TUDM mengambil peluang mendapatkan prasarana lebih baik termasuk dapat membina ibu pejabat yang lebih moden yang dapat memberi keselesaan kepada pegawai serta anggotanya.

Tengoklah..dan lihatlah...melayu memang dipermodohkan...
melayu macam zul nordin haprak! sepi..tak bunyipun pasal judi..bagi dia halallah!
cakap jer pejuang Islam tahi kucing!..
Ezam kotak ...apa dah jadi?...pejuang cap kunci..penyokong judi...
Pekasam..Ibraghim katak...alahai...malaslah nak cakap..

Selamat berkongres PKR

Tiada ulasan:

Catat Ulasan