Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 2 Mac 2010

SALLEHUDDIN HASHIM (BEKAS S/U pkr) BROKER KATAK

Bekas Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Salehuddin Hasim mendakwa lebih sepuluh wakil rakyat termasuk pemimpin mungkin akan keluar dari parti itu.Menurut beliau, kesemua pemimpin berkenaan dijangka mengambil langkah demikian kerana kecewa dengan pengurusan dan hala tuju parti.
"Saya jangka kemungkinan ada lagi pemimpin PKR yang akan keluar parti... mungkin dalam 10 orang.
Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan nama pemimpin berkenaan.
"Mungkin mereka perlukan sedikit masa untuk itu (umum keluar parti), kita tunggu saja waktunya, biarlah masa yang menentukannya," katanya.
Dalam pada itu ditanya mengenai statusnya dalam PKR, Salehuddin mengesahkan beliau telah meninggalkan parti itu dua minggu selepas meletakkan jawatan sebagai Setiausaha Agung pada 7 Januari lalu.

melayu:
semasa letak jawatan tu hari nak tumpukan kepada perniagaan. 
inilah lubang niaga baru kut...baik punya masyuk.......
broker...broker...broker....
katak hijau ...katak puru...katak bangkong...katak kengkang...katak kangkang...
katak...katak..katak...semua ada....boleh adjust punya .....
Katak berahim Ali tarak...itu katak...sudah expired ....


--------------------------------------------------------------------

Ahli PKR tidak percaya pada Anwar?

oleh: Drdogol.blogspot.com

Apa halnye ahli PKR dari ahli cabuk biasa ke pemimpin (Adun dan MP) keluar parti beransur-ansur? sudah pasti ada yang tak kena kan!
Risik-risik mengatakan ada kaitan dengan kes liwat DS Anwar Ibrahim. Ada antara mereka yang yakin dengan dahi Saiful yang bernoktah hitam tu. Ada yang yakin Anwar mesti masuk penjara. Kalau betul konspirasi, Anwar mesti disumbat dalam penjara...kononnya ada pihak yang memberi kepastian dan jaminan hal ini pasti berlaku.
Jadi..mereka yang agak rapat dengan Anwar ni goyah...bukan tak yakin dengan Anwar....tapi bimbang bila Anwar takde nanti..orang lain ambil teraju..miss sorru beb. Nak harapkan Wan Azizah...alahai biasalah perempuan...lembik! Nak harapkan PR...pendaftaran pun tak lepas lagi...Dalam PR pun goyah...semuanya harapkan Anwar..Hj Hadi & the geng..tak boleh harap asik UG>>>UG>>UG....PRU dekat dah...tak lama lagi..strategi harus bermula.....
So...perut mesti kena dahulukan....
demand kat Amno respon baik jugak..macam kes Bala dengan Carpetman....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan