Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Selasa, 16 Mac 2010

ezam mohd nor


Mohd Ezam Mohd Noroleh dr dogol.blogspot.com

Fail:Ezam pc.jpg
Mohd Ezam ni dulu dikagumi semasa dalam PKR sebab bila berpidato dan berceramah stail cakap ala- ala Anwar Ibrahim. Bila Anwar ibrahim keluar penjara Ezam mula kabur sebab suaranya tak sedap lagi didengar sumbang tak seoriginal Anwar.
Sehingga sekarang dia masih jadi Anwar tiruan. Macam product dari China... dulu macam produk made in Thailand.
Khabarnya Ezam merajuk dengan Anwar kerana tidak dapat kasih sayang (menurut Tukar Tiub) dan tidak sehaluan dengan Azmin Ali. Jengkel dengan keadaan itu dia pun blah.....
Baru-baru ni penulis berpeluang mengikuti siri ceramah bongkar rahsia Ezam Mohd Nor dan Khir Toyo di Jalan Kebun anjuran Umno/BN pada 14hb March 2010 .
Ezam tak banyak berubah dalam ceramahnya macam dulu jugak. Stailnya... cara pidatonya...bahasanya...suaranya...body langguagenya...memang 100% Anwar lagi!. Sesekali terkucil jadi Najib jap..(macam-macam... Najib PM ada.... Najib penyanyi 80an ada...Najib jurusolek ada....Najib Lorong Hj Taib ada...kah..kah...kah...entahlah!) Sumpah keramatnya...prinsipnya.......1 Melayu!
Yang tak tinggal kelentongnya membuat hadirin terlopong mendengar....rasanya masa tu kalau mulut masuk seranggapun penonton tak rasa... sebab tempat ceramah pun kat hujung kampung..tepi parit....kebun kelapa sawit disebelahnya.....rumah seorang pekerja JPS (Jabatan Parit dan Saliran) yang selalu bawak balik dan tidur dengan Pajero JPS(macam bapak dia punya harta).
Hebat! Ezam memang hebat sebab berguru dengan Anwar..cuma kurang sengat...sebab modal lapuk..isi kandungannya penuh dengan mengutuk Anwar dan menjilat UMNO. Biasalah tur pak....
Ezam mengwarkan dia sekarang bekerja sebagai hero Yayasan Nusantara yang beroperasi dan berpusat di Indonesia..tak tahu lak kat mana opisnya..kat Bali ke...kat Aceh ke...kat Kalimantan ke...entah! memang tak nak ambil tahulah..lantaklah dia...
Selain bersumpah Ezam juga menyumpah....itulah sikap mat kotak ni..memang kotok!
Penulis sebagai seorang penganalisa dan berkecimpung dalam bidang psikitrik, berpendapat Ezam memang dah jam.(bunyinya jem)....atau stuck!(bunyinya semacam f**k).......
Merenung balik apa yang di perkatakan oleh Ezam tu...penulis berfikir kenapa Ezam yang dulu penulis kenali menjilat balik muntahnya!
Sedangkan Ezam terlalu rapat dengan Anwar dan keluarganya...pengasas PKR lagi.!
Nak kata prinsip...he..he..he...he...
Nak kata perjuangan...he...he...he...he...
nak kata maruah...rasanya mcam takde maruah kan?
Nak kata fulus....(Raja Petra Kamaruddin kata duit soros) ......tak ada khabornye....
Nak kata Umno bayor duit.....dia sumpah tak ngaku 1 sen pun(1 sen laku lagi tak?1/2 sen kut?)
Nak kata kena liwat dengan Anwar .....dia tak cakap pun...he...he...he....
Nak kata apa-apalah....
tapi rasa-rasa dari perasaannya ternyata dia amat jengkel, dendam membara, meluat dan sakit hati amat sangat...bukan kepada PKR tapi..pada individu dalam PKR!

p/s:
Pernah terdengar desas-desus Ezam pernah berkata: ( jangan marah kalau tak betul..sebab khabar angin) lebih-kurang begini bunyinya:

" Aku ni...hampir mati kerana PKR(dulu Parti Keadilan)...masuk keluar lokap...masuk jel keluar jel...peluh..panas hujan demi PKR...Akulah pengasas PKR dan reformasi!....berhempas pulas untuk Anwar......Aku tau sangatlah PKR ni...!!!'.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan