Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 6 Februari 2010

seluar dalam saiful di rumah tunang


KUALA LUMPUR 5 Feb. - Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim memberitahu, dia memakai seluar panjang hitam yang dihadiahkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada masa kejadian tersebut.

Keterangan tersebut menyebabkan orang ramai di galeri awam secara spontan menyebut 'Oohh' sementara Ketua Pembangkang itu yang khusyuk menulis di kandang tertuduh turut memandang ke arah bekas pembantu peribadinya itu.

Seketika kemudian, Anwar menoleh ke belakang dan menyatakan sesuatu kepada isteri, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail serta anaknya yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah.

Menurut Mohd. Saiful Bukhari Azlan, seluar hitam tidak berjenama itu kemudian diserahkan kepada pihak polis semasa berada di bilik tidur rumahnya di Bandar Utama, dekat sini.

Turut diserahkan ketika itu ialah kemeja lengan panjang warna hijau jenama G2000 dan sehelai seluar dalam LEVI'S warna kelabu yang dipakai semasa dia membuat laporan polis pada 28 Jun 2008.

''Seluar dalam LEVI'S warna biru gelap yang dipakai pada hari kejadian, diserahkan di rumah tunang saya diambil di mesin basuh,'' katanya semasa disoal oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden.

Saksi pendakwa itu turut memberitahu, dia menyerahkan baju berwarna biru jenama Ralph Lauren yang dipakai semasa kejadian dan cecair pelincir KY Jelly kepada pegawai penyiasat pada 29 Jun 2008 semasa berada di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Setiap barang-barang kes tersebut dikeluarkan satu-persatu dari sampul surat dan ditunjukkan kepada Mohd. Saiful Bukhari untuk pengecaman sebelum ditunjukkan kepada pihak pembelaan.

Sewaktu seorang anggota polis menunjukkan seluar dalam untuk tujuan pengecaman, terdengar suara-suara sumbang menyebut 'cium' dan 'wangi'.

Turut dikemukakan sebagai barang-barang kes ialah 12 contoh spesimen yang diambil daripada Mohd. Saiful Bukhari.

Ia termasuk calitan putik kapas (swab) yang diambil daripada kawasan dubur, bawah lidah, kawasan puting, kawasan tonsil, sampel darah untuk ujian asid deoksiribonukleik (DNA) serta sampel darah untuk ujian alkohol dan toksikologi.

Mohd. Saiful Bukhari berkata, semasa pemeriksaan tersebut, gambar muka, badan, kemaluan, kaki dan belakang badan juga diambil.

Sebelum prosiding hari ini berakhir, peguam utama Anwar, Karpal Singh memohon mahkamah mengeluarkan amaran kepada Utusan Malaysia berhubung gambar yang disiarkan di muka hadapan akhbar itu hari ini dengan keterangan gambar "Saiful menunjukkan katil tempat beliau mendakwa diliwat oleh Anwar Ibrahim kepada Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah".

Karpal Singh (KS): Bagaimanakah maklumat ini boleh bocor? Begitu juga dalam Sinar Harian.

Mohd. Yusof: Saya percaya ada jurugambar yang masuk ketika prosiding melawat di tempat kejadian di kondominium itu, tetapi apa yang dipersetujui, apa yang diberitahu oleh saksi pendakwa pertama (Mohd. Saiful) telah tiada bantahan.

KS: Akhbar berkenaan menggunakan perkataan 'katil' dan bukan 'tempat' dan itu bukanlah apa yang berlaku semasa prosiding mahkamah terbuka.

Hakim Mohamad Zabidin berkata mahkamah tidak nampak sebarang tindakan menghina mahkamah berhubung laporan Utusan Malaysia dan Sinar Harian itu memandangkan perkataan 'katil' telah pun disebut semasa prosiding mahkamah terbuka.

Kedua-dua akhbar Utusan Malaysia dan Sinar Harian menggunakan gambar Bernama, iaitu satu-satunya wakil media yang dibenarkan berada di unit kondominium tempat kejadian berlaku.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan