Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Ahad, 14 Februari 2010

Malaysiakini

Selamat Menyambut Tahun Baru Cina bagi mereka yang sepatutnya menyambut perayaan tersebut.
Orang Melayu sambut jugak ke?????
Sempena hari yang berbahagia ini rakyat MaLAYSIA jangan pelik dan heran.
Jangan hairan jika:
 1. Kapal selam menjadi kapal terbang
 2. Enjin jet jadi besi buruk
 3. Macamana PAS nak perintah Malaysia? unsur pilihkasih masih tebal. JK Disiplin tak adil. Hassan Ali..gunting dalam lipatan. UG? Pas belum nampak kredibiliti.
 4. PKR? Selagi parasit dalaman ada susah..orang macam Zul Nordin..Wangsa maju...Zahrain dan yang mengaharap kedudukan sebagai platform untuk raih kekayaan..baik tak payahlah...PKR kena clorox dulu sampai bersih...rakyat dah mula sangsi...
 5. DAP....YB mabuk (House PK ada butiran parpukari kata YB sekincan langgar student Unisel ketika mabuk sampai terbabas) dan beberapa hal pasal DAP ni rakyat pun confius...terutama masyarakat melayu belum berapa nak konfiden.
6. UMNO...lagilah menjelekkan..seantero dunia dah muak....BN...komponennye dari MCA..MIC..PPP..huruhara..ada yang 2 presidenlah...kacau bilau...
7. Jadi sapa nak diharapkan perintah Malaysia...????? Jawablah....
Haaaa...aku fikirlah...mungkin Malaysia ni akan jadi aman makmur kalau kita kembali kezaman sebelum penjajah dulu....atau sebelum madey kurangkan kuasa Raja Melayu..
Raja-raja Melayu kekurangan power. Bagi balik kuasa kat Raja-raja. Macam negara Brunei...biar Raja/Sultan yang perintah. Memang sejarahpun kata begitu. Macam cerita Merlin.....sapapun tak berani lawan  kecuali sihir. Barulah betul-betul polis diraja Malaysia, askar diraja Malaysia, kastam diraja Malaysia. SPRM pun diraja jugak.
Raja-Raja/Sultan dah sememangnya kaya raya. Dari segi hak dan kepentingan Melayu dan Islam rasanya tak ada masaalah. Contohnya Brunei steady je.
Jadi hari ini rakyat Malaysia yang beraya sakan ke yang nak sambut maulidur rasul ke tidak perlu mengisu hangatkan hal sedemikian.
siapa yang berani nak derhaka kat raja kan?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan