Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Sabtu, 20 Februari 2010

malaysia terkini

1. Raja Petra Kamaruddin mendedahkan bilamana Mat Ezam Mat Nor dan Anuar Saari dan dua individu lain mengadap Soros mendapat dana puluhan juta ringgit bagi kegunaan apa atau barangkali untuk diri sendiri menggunakan  nama kempen bebaskan Anwar.
Rupanya mereka ini sudah terbiasa sebagai kaki kelentong yang cakap berdegar-degar. Mat Ezam munafik terkutuk sesumpah yang mengusung kotak-kotak kosong. Annuar Saari yang tak guna satu senpun. 
The two were in a group of four people who went to the United States in “2003 or thereabouts,” misrepresented themselves as being affiliated to the Free Anwar Campaign (FAC) and solicited funds from George Soros, according to Raja Petra Kamarudin, who worked on FAC alone and is now a fugitive writing for the Malaysia Today website.
 
(gambar mangkuk hayun cuba perhati betul betul gaya tiru anwar ibrahim cermin mata rambut bercakap pun tiru juga...kasi makan tairula..)


2. Isteri Perdana Menteri Malaysia DS Rosmah Mansur menafikan bahawa dia bukan queen control.
  (ini foto original)
KUALA LUMPUR, Feb 20 — Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor (gambar) menyangkal persepsi bahawa beliau adalah “tangan ghaib” di sebalik keputusan dan tindakan yang diambil Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak selama ini.


“Datuk ni memang tak cakap banyak tapi apa yang berlaku di sekelilingnya dia simpan dalam kepala. Kalau saya betul pun dia tegur kalau saya tak betul pun dia hentak kaki, saya takut,” katanya.


Melayu:
Kalau anda gembira tepuk tangan...
kalau anda gembira hentak kaki.
kalau anda gembira katakan pada saya
kalau anda gembira hentak kaki.


3. Bilamana kapal selam hampir jadi kapal layar..


.
haha ha ha...tak tau nak cakap...


Kalau  anda gembira tepuk dahi....


4. Bila Ibrahim Ali jadi perdana menteri Malaysia


    Malaysia akan kiamat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan