Hanya klik iklan untuk sedekah amal jariah. Dengan menekan/ klik iklan di halaman ini anda telah membuat sedekah kepada admin...t.kasih

Allah berfirman dalam Surah al-Hujuraat ayat 12:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ

Maksudnya: "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan sangka (kecurigaan), kerana sebahagian daripada sangkaan itu dosa. Dan janganlah mencari-cari keburukan orang dan janganlah mengumpat satu sama lain. Adakah seseorang kamu suka makan daging saudaranya yang telah menjadi mayat tentu sahaja kamu tidak suka. Dan bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah maha menerima taubat lagi bersifat ar-Rahim."

tersurat tersirat

tersurat tersirat
-Saya suka PAS kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya orang yang baik. Saya mudah menginsafi hidup yang akan menemui matinya. Saya suka UMNO kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya peka untuk memahami kesusahan rakyat, khususnya menjaga kepentingan bangsa saya. Saya suka PKR dan DAP kerana merapati pemimpin dan ahlinya menjadikan saya bersemangat untuk memperjuangkan keadilan dan menegakkan hak-hak rakyat yang terpinggir. Saya tidak nyatakan parti-parti lain kerana dua sebab. Pertama, bersifat tempatan seperti parti-parti Sabah dan Sarawak. Kedua, kerana kemunculannya sudah semakin tidak relevan. Saya tidak suka PAS kerana mudah melabelkan orang yang tidak menyokongnya sebagai tidak Islamik. Saya tidak suka UMNO kerana bersikap double standard dan angkuh dengan kuasa. Saya tidak suka PKR dan DAP kerana menunjukkan imej memperjuangkan kebebasan, tetapi realitinya tetap alergik pada perbezaan pendapat. .

ketuanan melayu

ketuanan melayu

Ahad, 27 September 2009

PERKASA BUKAN UNTUK MELAYU

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa)  tidak untuk orang melayu.
Untuk apa pertubuhan ini? pembodek, pengampu, pencetus keberantakan.
Apa matlamat pertubuhan ini? menunjukkan kegagahan dan keperkasaan sebagai mewakili kaum melayu? bangsa melayu? atau sebagai sebuah organisasi yang terlompat-lompat mencari tempat dihati orang melayu. Namanya saja tidak semesti untuk orang melayu. Pribumi yang dimaksudkan barangkali orang sakai, senoi, jakun, iban kadazan atau sesiapa yang merasakan dirinya pribumi.
Siapakah yang menganggotai Perkasa? tidak jelas. Yang pasti mereka yang mencari kepopularitian melalui NGO.
Pertubuhan ini tidak sepopular mana yang popular presidennya yang sedang mengalami krisis identiti.
Tidak lah boleh dianggap pertubuhan ini sebagai mewakili suara orang melayu.
Soalnya Perkasa cenderung keatas sesuatu isu yang polemik dan menyuarakan pandangan yang menjengkelkan. Mutakhir ini Perkasa menonjolkan kejagoannya. Kabur untuk didefinasikan.
Orang Melayu, bangsa melayu disarankan bersama Perkasa jika ia benar-benar memperjuangkan mentaliti melayu, kepentingan melayu, budaya melayu dan hak melayu bukan pejuang sembrono.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan